Новини

Велике протистояння Марса 2018 року

Рейтинг користувача: 4 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаНеактивна зірка
 

Планета Марс яскраво сяє на літньому зоряному небі в 2018 році. Найяскравішою вона буде наприкінці липня, бо саме в цей час Земля і Марс лежатимуть на мінімальній відстані між ними. Ця подія означає — відбувається астрономічне явище, яке називають протистоянням. Оскільки відстань між планетами становитиме 57 590 000 км, тобто менше 60 млн км, то протистояння є не простим, а великим.

Востаннє воно було 15 років тому, в 2003 році. Тоді Марс підійшов до Землі на найменшу з можливих відстаней і це викликало неймовірний ажіотаж серед аматорів астрономії, а також породило міф про те, що видимі розміри Марса на зоряному небі будуть співмірні з розмірами Місяця (чому цього не може бути пояснено в замітці «Яким буде Марс 27 серпня?»). Цього разу Марс буде далі від Землі, ніж тоді, але не варто втрачати шанс побачити його в момент великого протистояння. Наступного разу він випаде аж у вересні 2035 року.

logo

Благодійний фонд «НОВА УРАНІЯ» — недержавна неприбуткова благодійна організація, яка створена і діє відповідно до Конституції України, Закону України «Про благодійну діяльність та благодійні організації», інших нормативно-правових актів та Статуту.

Інформаційний бюлетень

Підпишіться на наш інформаційний бюлетень, щоб отримувати останні новини.
© 2018 НОВА УРАНІЯ. Всі права застережено. Designed By WarpTheme