Новини

Previous Next

Як в ГАО НАН України День телескопа святкували

Рейтинг користувача: 4 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаНеактивна зірка
 

Цього року (2018 — Ред.) в Головній астрономічній обсерваторії Національної академії наук України в переддень осіннього рівнодення організували й провели свято «День телескопа». Свято започаткували з метою ознайомити широкий загал з діяльністю Обсерваторії, з її телескопами, тобто оснащенням, та здобутками. День телескопа приурочили до 100-ліття НАН України.

У програмі свята значилися:
• Відвідини вежі демонстраційного телескопа (інформація про телескоп від Георгія Ковальчука, селфі та фото біля телескопа та з телескопом).
• Екскурсія до павільйону сонячного горизонтального телескопа імені Ернеста Гуртовенка (про телескоп та результати спостережень на ньому розповідав Сергій Осіпов).
• Екскурсія до павільйону телескопа АЗТ-2 (про телескоп та результати спостережень на ньому розповідав Віталій Шавловський).
• Екскурсія в Музей історії ГАО з Іриною Верлюк.
• Науково-популярна лекція Івана Крячка «Історія телескопів».
• Міні-виставка аматорських телескопів.

Окремим пунктом програми були астрономічні аматорські спостереження. Вони залежали від погоди — цього дня з нею все було гаразд майже до вечора. Вдалося показати з допомогою спеціального телескопа для спостережень Сонця нашу найближчу зорю. За допомогою аматорського телескопа співробітника ГАО Олександра Велеся вдалося побачити ще до настання темряви Місяць. А от вже на темному небі Місяць в інші аматорські телескопи побачили тільки ті, хто попри хмари, які закрили вечірнє небо, залишилися в Обсерваторії.

Ця замітка ілюстрована світлинами, які під час Дня телескопа зробила Сніжана Мазуренко з прес-служби НАН України.

logo

Благодійний фонд «НОВА УРАНІЯ» — недержавна неприбуткова благодійна організація, яка створена і діє відповідно до Конституції України, Закону України «Про благодійну діяльність та благодійні організації», інших нормативно-правових актів та Статуту.

Інформаційний бюлетень

Підпишіться на наш інформаційний бюлетень, щоб отримувати останні новини.
© 2018 НОВА УРАНІЯ. Всі права застережено. Designed By WarpTheme